Presentació

Un recorregut per les darreres tendències de la Nanotecnologia aplicada

X JORNADA AIN – 7 DE NOVEMBRE DE 2016

Cámara de Comercio, Industria y Servicios, ZARAGOZA

Des de l’any 2007 se celebra de forma anual i gratuïta la Jornada d’Aplicacions Industrials de la Nanotecnologia (AIN). Després de 9 edicions a l’emblemàtica Casa Llotja de Mar de Barcelona, la desena edició de l’esdeveniment es trasllada a la Cámara de Comercio, Industria y Servicios de Zaragoza. En aquesta Joranada empreses de diferents sectors donen a conèixer les seves múltiples aplicacions industrials de la nanotecnologia i creen relacions de col·laboració entre el teixit industrial i els centres de recerca i tecnològics. L’acte s’organitza a través de l’Instituto de Nanociencia de Aragón (INA) i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), conjuntament amb el Centre Tecnològic LEITAT.

 

LA DISCIPLINA QUE HO CANVIARÀ TOT

mosaico-nano-homeLa nanociencia té un enfoc multidisciplinari i de cooperació entre les diferents àrees de coneixement tradicionals tals com la Física, Química i Biologia i d’altres més contemporànies com ara el Medi Ambient o la Biotecnologia. D’aquesta manera es fonamenta la re-evaluació de les activitats tècniques i comercials en sectors industrials tan diversos com la medicina i la salut, la construcció, el tèxtil, l’energia i transports, la ciència dels materials, la metal·lúrgia, les telecomunicacions i electrònica, l’alimentació i medi ambient, la seguretat i higiene, altres bens de consum i molts d’altres.

La nanotecnologia ha generat durant els últims anys unes expectatives de desenvolupament sense precedents en el món científic, tecnològic i empresarial. S’ha convertit en una eina estratègica en el disseny i creació de nous materials, dispositius i sistemes, permetent aportar així noves solucions, productes i aplicacions a la nostra societat. Una revolució industrial que sens dubte donarà resposta a un gran nombre de necessitats socials i econòmiques aportant un beneficio evident en totes les magnituds.